Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

febr.
28

MACKÓK MONDÓKÁZTAK ÉS BÁBOK MÉRLEGHINTÁZTAK A BÓBITÁN

2018. február 7., 21., 28. (szerda)

A februári Bóbita foglalkozáson – Kisberk Andi néni és Schreinerné Rodler Kati néni vezetésével – A szegény ember és a medve történetét ismerhették meg a nagycsoportosok, ezúttal rövid mesefilm megtekintésével. A szereplők kiválasztása után egy kedves, mozgással kísért, mackós mondókával kezdték munkájukat a kis ovisok, akik számláltak ezt követően korongokkal, mennyiségeket hasonlítottak össze, majd a foglalkoztatófüzet feladatainak segítségével színeztek, matricákat ragasztottak, irányokat gyakoroltak. A foglalkozás végén mindenki elkészítette sormintával díszített képkeretét, melyben két kedves mackó képe volt látható, kapcsolódva a népmeséhez és a február második napját érintő néphagyományhoz is.

Az informatikás-angolos héten az informatikateremben Teker Éva néni várta az óvodásokat. Elsőként PC Peti dominós játékával ismerkedtek meg, ahol a formaazonosítás képessége mellett az irányokat is gyakorolták. A kicsik ujjacskái is ügyesedtek e játék során, mert itt már többször kellett felváltva kattintani a jobb és a bal egérgombokkal. Papíron is szeretik a rajzolást a nagycsoportosok, de ezúttal a számítógépek képernyőjén is megjeleníthették alkotásaikat a rajzolós program segítségével. Azoknak is sikerélménye lehetett ebben, akik kevésbé ügyesek a ceruzával történő alkotásban, mert e változatban kész rajzelemeket is beszúrhattak képeikre a gyerekek. Az elkészült rajzokat Éva néni elmentette, így egymás alkotásait is megcsodálhatták a kis művészek.

Az angol-KA foglalkozásokon Cookie – Süti cica várta és üdvözölte az óvodásokat, akik a foglalkozás elején jól átmozgatták magunkat, majd a gyermekek által már jól ismert és kedvelt ’Hello song’-gal köszöntötték egymást. Számolni is tanultak tízig, melyhez két mondóka is segítségükre volt. Felszálltak aztán a képzeletbeli buszra, mely elvitte őket a színek és a játékok világába, miközben lelkesen énekelték a ’Wheels of the bus’ című angol dalocskát. A ’Rainbow song’ hallgatása és dalolása közben memorizálták a színeket. Ludvig Zsoltné Jurcsek Rita nénitől a ’Bye-Bye song’-gal búcsúztak.

A gyerekeket a Sakkpalota foglalkozáson ismét Bihari Zsuzsi néni fogadta. A nagycsoportosok a „Keresztes Király mondja…” játék során könnyen ráhangolódtak a rájuk váró feladatok megoldására. Egy hajókázásról szóló mesét követően távcsövet formáltak kezükből, s azon keresztül kémlelték a képzeletbeli tengert. Hamar rábukkantak az elrejtett kincsesládára, melyet egy próba végrehajtása után ki is nyithattak. A ládikában rejlő puzzle darabok összeillesztése pillanatok alatt sikerült. Ezután egy játszótéren találták magukat a nagycsoportosok, amelyen ki kellett találniuk – a bábok értékét figyelembe véve –, hogy mely bábok tudnak együtt mérleghintázni. A foglalkozás célba dobással zárult.

Sümegi Évi néni mozgásos foglalkozásán a nagycsoportosok vadászattal kezdtek, ahol futás közben figyelni kellett a megállást jelentő tapsra, majd a marokzsákuk szín-alak kombinációját felismerve törökülésbe kellett leülniük.  Ezután a mozgáskotta jelmodul készletéből kialakított pályán ugráltak végig. Számolással kombinálva gyakorolták a jobb-bal irányt, és utánozták állatok mozgását is. A végén pedig – palacsintákként és helikopterekként – a talajon forogtak.

Képtár > 2017-18. tanév > Bóbita 4.