Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

jún.
09

FIGYELEMMEL
A SZENTLÉLEK VEZETÉSÉRE

2019. június 9. (vasárnap)

A Szentlélek eljövetelét, az egyház születését ünnepeljük a feltámadás utáni ötvenedik napon.

Iskolánk huszonnyolc 8. osztályos tanulója és Székesfehérvár hívő közösségének felkészült fiataljai, s néhányan felnőttek is – összesen száztízen – részesültek pünkösdvasárnap a bérmálás szentségében, mely által egyházunk nagykorú tagjaivá váltak.

ASzentlélek ajándékait – bölcsesség, értelem, jótanács, lelki erősség, tudomány, jámborság, istenfélelem – a Prohászka-templomban kapták meg a megbérmáltak.

Spányi Antal püspök atya arra kérte szentbeszédében a bérmálkozókat, hogy növekedjenek hitükben, figyeljenek a Szentlélek vezetésére, járjanak az Isten terve szerinti úton. Buzdította a jelenlévőket keresztény küldetésük szeretetteljes elfogadására és gyakorlására a Jóisten és embertársaik felé. Kérte valamennyiüket, hogy az apostolok nyomdokain haladva, a Lélek szemével nézve ismerjék fel küldetésüket jelen világunkban.

A bérmálandók ezt követően megújították keresztségi fogadalmukat, majd jobb vállukon az értük felelősséget vállaló bérmaszülő kezével járultak Püspök atya elé, aki bérmanevükön szólítva őket megkente homlokukat a Szentlélek ajándékának jelével, a krizmával.

Püspök atya elbocsátó gondolatában, áldásában arra kérte a szentségben részesülteket, hogy törekedjenek életüket olyanná formálni, melyben környezetük felismerheti a Krisztust követő embert.

Megtiszteltetés intézményünk számára, hogy bérmálkozó tanulóink közül többen – komolyan, felelősségteljesen, mély lelki felkészültséggel, örömmel arcukon – végeztek szentmisei szolgálatot.

Köszönettel tartozunk Ugrits Tamás hitoktató atyának azért, hogy nyolcadik osztályosainkat szeretettel, bizalommal teli türelemmel, biztos hitbéli tudást adva vezette négy esztendőn át lelki útjukon, a keresztény nagykorúság eléréséig.

A bérmálkozásról készült képek innen letölthetőek.

A Székesfehérvári Egyházmegye tudósítását itt olvashatják, a Székesfehérvár városportál pedig ily módon adott hírt az eseményről.

Képtár > 2018-19. tanév > Bérmálkozás