Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

okt.
18
Egyházmegyei Stúdió: Egymillió gyermek...(YouTube)

A VILÁG GYERMEKEIVEL IMÁDKOZTUNK

2018. október 18. (csütörtök)

„Szent Olvasót mikor mondtuk,
Máriának füzért fontunk,
Fonogattuk koszorúnkat,
Rózsafüzér asszonyunknak.”

(Sík Sándor: Rózsafűzér– részlet)

Intézményünk lelki vezetője, Ugrits Tamás atya októberben, a Szűzanya hónapjában ismét arra hívta iskolásainkat, hogy a Földünk különböző tájain élő gyermekekkel imádkozzanak, mondjanak el együtt – a világ egységéért és békéjéért – egy tized rózsafüzért.

2005, a „Consejo Nacional de Laicos” nevű szervezet kezdeményezése óta imádkoznak a világ gyermekei azonos időpontban egy kicsit azért is, hogy Pietrelcinai Szent Pió atya nagy álma megvalósulhasson: a világ – talán éppen a gyermekek által elmondott közös ima erejének köszönhetően – jó irányban változzon. Milyen jó volna, ha szegénység, erőszak, igazságtalanság, félelem és háború, nem okoznának több szenvedést sem gyermekeknek, sem felnőtteknek.

Az iskolánk aulájában összegyűlt tanulók számára az imádságos példát a Tamás atya vezette iskolai Rózsafüzér Társulat tagjai mutatták, akik – immár hetvenen – minden pénteken, a 3. szünetben, együtt imádkoznak családjaikért, egymásért, megismerve ily módon is a közös ima erejét.

Képtár (iskola) > 2018-19. tanév > Egymillió ima