Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

febr.
23

MÉHECSKÉK LEPTÉK EL
AZ ISKOLÁT…

2018. február 23. (péntek)

E tanév harmadik Szent Imre – VÁR elnevezésű beiskolázási rendezvényével vártuk a nagy-csoportosokat. Saját óvodásaink mellett ezúttal is sokan ellátogattak hozzánk más óvodákból is, hogy ismerkedjenek intézményünkkel, programunkkal, a leendő tanítókkal.

Mivel már harmadik alkalommal vártuk ily módon a kicsiket, valamint közeledik a valódi iskolába járás ideje számukra, kicsit iskolásabb elfoglaltsággal kezdődött ez a péntek délutáni közös játék. Egy olyan feladatlapot töltöttek ki a gyerekek a tanító nénik irányítása mellett, amelynek feladatai játékosan, életkorukhoz igazodva segítenek feltárni, ki mennyire érett az igazi tanulásra. Szívesen foglalatoskodtak ezzel az óvodások, hiszen egyrészt ők úgy érezték, „csak” játszottak, másrészt ők már tényleg nagyon szeretnének iskolába járni.

A papír és a ceruza után másfajta „tanulásra” hívtuk a hozzánk készülő gyermekeket. Közelebbről megismerkedtek az interaktív táblával, azon is a leginkább nekik való fejlesztő játékokkal. Élvezték is a különleges módon működő memóriajátékot, a hangszerek kipróbálását és az iskolások által informatikaórán „programozott” teknőc irányítását.

A tornateremben egy kis keresgélés és „virágszirom-pakolás” várta a gyerekeket, de előtte saját kezük munkája nyomán alakulhattak szorgos kis méhecskékké, hogy így zsongják be az iskola folyosóit és termeit, és felkutassák a számukra kijelölt virágrészeket.

Miután minden virágszirom a helyére került és minden méhecske elvégezte a dolgát, következhetett a méhecske-tánc. Szüleik eddigre éppen visszaérkeztek a Csák Lajos igazgató úr által vezetett iskola- és programbemutatás helyszínéről, így ők is bekapcsolódhattak a táncba.

A foglalkozás végén ismét vendéglátással, ez alkalommal a tartalomhoz illő mézes enni- és innivalóval vártuk a résztvevőket.

Most is kapcsolódnak nyílt órák a Szent Imre – VÁR-hoz, melyekre a következő kedden, február 27-én, 8.00 és 10.00 óra között kerül sor, és ahol a leendő tanítók újabb bemutatkozása mellett SANSZ programunk még nem látott két elemét, a néptáncot és az informatikát is megtekinthetik az érdeklődők.

Képtár > 2017-18. tanév > Szent Imre-VÁR 3.