Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

febr.
09

VÁSÁRI MUTATVÁNYOK
A FELSŐS FARSANGON

2018. február 9. (péntek)

Február 9-én, pénteken került megrendezésre a farsangi időszak utolsó iskolai mulatsága, a felső tagozatosok farsangja. Ebben az évben a hagyományoktól eltérően az osztályoknak nem kellett közös jelmezzel készülniük. A gyerekek egy része megragadta az alkalmat, hogy egyedi parókákkal és mókás szemüvegekkel, kreatív arcfestéssel tegye különlegessé ezt a délutánt.

Idén igazi vásári forgatag fogadta a gyerekeket a tornateremben és környékén. Az arra kijelölt időben ugyanis hat különböző vásári helyszínre látogathattak el, ahol próbára tehették gyorsaságukat és ügyességüket. Megérte a fáradozás, hiszen munkájukkal tallérokat gyűjthettek, melyeket izgalmas ajándékokra tudtak beváltani.

Volt csokievés bekötött szemmel, de költöztethették is a csokidrazsékat; máshol pedig azt mérhették össze, hogy ki tud gyorsabban átpakolni húsz műanyag poharat. Szintén a „Pohara-sok” helyszínen kapott helyet a labdaúsztatás fizikai kísérletnek is beillő feladata. Megmozgatta a gyerekeket a labdaröptetés, ahol a hátukra kötözött lyukas dobozból kellett kirázniuk a pingponglabdákat; de mindig teltház volt a „Csocsó-zoo” és a „Pingpongkosár” állomásokon is.

A vásári játékok szüneteiben közös attrakciók várták az osztályokat. Az iskola épületének és a felső tagozatos életnek az alapos ismeretét igényelte a Kahoot! kvízjáték, ahol a gyorsaságnak és a logikának is nagy szerep jutott. A labdaáthelyezés versenye komoly együttműködést kívánt meg a résztvevő versenyzőktől. Végül nagy sikere volt az elmaradhatatlan Just Dance és karaoke fellépéseknek is, ahol a felsősök jelentős része együtt táncolt és éneket.

A mulatság végeztével a vásárban szerzett kincsekkel „felpakolva”, fáradtan, ugyanakkor mosolygós arccal és vidáman indultak haza a gyerekek.

 

Képtár > 2017-18. tanév > Felsős farsang