Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

nov.
15

VÁROSI „A” KATEGÓRIÁS,
ŐSZI SAKKVERSENY

2017. okt. 26. (csüt.) és  nov. 15. (szerda)

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata szervezésében került megrendezésre az általános iskolás diákok őszi, városi versenysorozatának sakkversenye.

A megmérettetésen három iskola (Ciszterci Szent István Gimnázium, Munkácsy Mihály Általános Iskola és Szent Imre Általános Iskola és Óvoda) összesen 20 tanulója küzdött a helyezésekért.

Az „A” kategóriában azok a tanulók indulhattak, akik ÉLŐ ponttal rendelkeznek, vagy a diákolimpia bármely szintű versenyén dobogós helyen végeztek, illetve, akit az iskola benevezett.

A versenyt az alábbi négy csoportban rendezték:

1. csoport:3-4. osztályos lányok
2. csoport: 3-4. osztályos fiúk
3. csoport: 5-8. osztályos lányok
4. csoport: 5-8. osztályos fiúk

A kétfordulós verseny körmérkőzéses formában került megrendezésre. A játékidő egy játszmára 20 perc volt. A 3-4. osztályosoknál külön a lányok, illetve a fiúk mérkőztek egymással, míg az 5- 8. osztályosoknál a fiúk, illetve a lányok együtt versenyeztek, de külön értékelték a teljesítményüket. A gyerekek igen izgalmas partikat játszva, szoros küzdelemben döntötték el a helyezéseket.

Iskolánk egyéni eredményei:

3-4. osztályos lányok, fiúk

1. hely: Móré Melinda Dóra (3.a), Neulinger Levente (4.b)
2. hely: Prajda Lilla (4.a), Fekete Csaba (4.b)
3. hely: Hoffman Dorottya, Lambert Kristóf(4.b)

5-8. osztályos lányok, fiúk

2. hely: Járossy Jázmin (7.), Szentgyörgyi Dávid (6.)

A verseny végén az egyéni eredmények alapján csapateredményt is hirdettek.

Iskolánk csapateredményei:

3-4. osztályos lányok, fiúk

1. hely:Móré Melinda Dóra (3.a), Prajda Lilla (4.a), Hoffman Dorottya (4.b), Neulinger Levente, Fekete Csaba, Lambert Kristóf (4.b)
2. hely: Kohut Ramóna (4.a), Koncz-Kiss Lili (4.b), Alonso-Ibarra Emilio (3.b), Demeter Roland (4.a), Schneider-Zaj Ákos (3.b) 

5-8. osztályos lányok, fiúk

1. hely: Járossy Jázmin (7.), Szentgyörgyi Dávid, Maráczi Kristóf Bálint (6.)

Valamennyi versenyzőnknek gratulálunk a versenysorozatban elért igen szép eredményhez, s köszönjük Dr. Peresztegi Nagy Róbertné Klári néni felkészítő munkáját.