Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

nov.
14

NYÍLT ÓRÁK AZ ISKOLÁBAN

2017. november 14. (kedd)

Őszi nyílt óráinkra az első, a második, a negyedik és a hatodik évfolyamra járó tanítványaink szüleit hívtuk, hogy betekintést nyerhessenek az iskolai mindennapokba.

Legfiatalabb diákjaink SANSZ programunk két elemét, a sakkot és az angolt mutatták meg családtagjaiknak. A kedvelt stratégiai játék oktatása iskolánkban már az óvodában elkezdődik úgy, hogy iskoláskor előtt és első osztályban a Polgár Judit neve által fémjelzett Sakkpalota program alapján tanítunk. E módszer játékosan ismerteti meg a szabályokat, ugyanakkor a kezdetektől gondolkodásra serkent.

Az angol nyelvvel is megismerkedhetnek már nagycsoportosaink is, de a mostani, első évfolyamos nyílt órák azt is bizonyították, hogy a kis csoportban folytatott nyelvtanítás akkor is eredményeket tud felmutatni rövid idő elteltével is, ha valaki csak iskolakezdéskor találkozik az idegen nyelvvel.

Elsőseink lelkesen mutatták be a megjelent vendégeknek, hogy milyen ügyesen tájékozódnak a sakktáblán, és hogy mennyi angol szót ismernek már.

Másodikosaink családtagjai matematika-, illetve irodalomórákon nézhették meg a kis nebulókat. Ők már ügyesen számolnak és olvasnak, így sokféle feladatban, tevékenységben csillogtathatták tudásukat, figyelmüket.

Negyedik osztályos tanítványaink hamarosan felső tagozatosok lesznek, így őket ezúttal nem saját tanítóik tanították, hanem a nyolcadikos diákoktól tanév végén elbúcsúzó felsős kollégák.

Magyar- és matematikaórákat tartottak szaktanáraink a negyedik osztályokban, s ezáltal a diákok megtapasztalhatták, milyen élmény lesz majd felsősnek lenni nálunk, szüleik pedig ismerkedhettek a magasabb évfolyamokon tanítók módszereivel, követelményeivel. Jó kaland volt ez a negyedikeseknek, akik még másnap is emlegették, miket tanultak az előző nap náluk vendégeskedő tanár néniktől.

Hatodikosaink ezúttal a tanteremben magyarórán, valamint a tornateremben testnevelésórán szerepeltek szüleik, nagyszüleik előtt.

Sok érdeklődő családtag jelent meg az őszi nyílt órákon, ami azt jelzi, hogy fontos számukra a gyermek iskolai munkája. A nyílt órák arra is kiváló alkalmat teremtenek, hogy az iskolai szokásokat, az iskolai mindennapokat kicsit jobban megismerhessék a hozzánk látogatók. Az éppen soron következő évfolyamok reggeli osztálymiséjén is részt vettek látogató szülők ezen a keddi napon.

Azt is örömmel fogadtuk, hogy a tanórákat követően sokan arról érdeklődtek a kollégáktól, hogyan tudnák ebben vagy abban segíteni gyermeküket annak érdekében, hogy eredményesebb lehessen a tanulásban. A nyílt órák ilyen tapasztalatok szerzésére is kiválóak.

Tavasszal újabb SANSZ-elemeket – néptáncot és informatikát – mutatunk majd nyílt tanítási óráinkon, de akkor – a harmadik és ötödik évfolyamosok mellett – egyéb tanórákon is bemutatkoznak elsőseink.

Képtár (iskola) > 2017-18. tanév > Őszi nyílt órák