Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

okt.
22

AZ EMBERI MÉLTÓSÁG FORRADALMÁNAK EMLÉKEZETE

2017. október 22. (vasárnap)

Október 22-én – hagyományosan – 8. osztályosaink képviselték intézményünket azon az imádságos megemlékezésen, melyre Spányi Antal püspök atya hívta a történelmi egyházak, a megyei és városi önkormányzat képviselőit, valamint a híveket.

Az 1956-os események hőseinek és áldozatainak emlékére a Székesegyház oldalán található ’56-os emlékkeresztnél hangzott el – Kneifel Nóra gimnáziumi tanuló előadásában – Márai Sándor Mennyből az angyal című verse, Fersch Renáta és Pásztor Katalin fuvolajátéka után pedig Laczkó Gábor igazgató úr, a Vasvári Pál Általános Iskola intézményvezetője mondott ünnepi beszédet, melyben az országos események felidézése mellett megidézte, szinte kézzel foghatóvá tette a jelenlévők számára városunk történéseit, s felhívta a figyelmet arra, hogy a pesti srácok mellett a fehérvári fiatalok is készek voltak fiatal életüket feláldozni hazájukért, amikor az akkori világ legerősebb szárazföldi hadseregével szálltak szembe – mérlegelés nélkül, büszkén, emelt fővel.

Az ökumenikus találkozón Püspök atya a református és az evangélikus egyház képviselőivel, Fehér Károly evangélikus esperes úrral és Szűcs Zsolt református segédlelkésszel, valamint Révész Lajos baptista lelkész úrral együtt imádkozott mindazokért, akik az igazságot hirdetve, a szabadságért áldozták életüket.

Az ünnepség végén a fehérvári áldozatok neveit bemutató tábla előtt koszorút helyeztek el – a történelmi egyházak képviselői mellett – közéleti vezetők, valamint emlékező hozzátartozók is.

A Fehérvár Televízió beszámolója itt tekinthető meg, az egyházmegyei tudósítás pedig itt olvasható.

Képtár (iskola) > 2017-18. tanév > EHM '56