Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

febr.
24

OVIS MÉHECSKERAJ
REPÜLTE BE AZ ISKOLÁT

2017. február 24. (péntek)

Február 24-én, pénteken, az intézményünk nevelési-oktatási programját, közösségformáló erejét bemutatni hivatott foglalkozás-sorral zárult iskolánk e tanévet érintő beiskolázási programsorozatának azon része, melyre – óvodánk családjai mellett – a városi és városkörnyéki óvodák óvodásait és szüleiket is vártuk.

A szülőket és gyermekeiket Csák Lajos igazgató úr köszöntötte, majd az iskolába igyekvő nagycsoportosokat színközösségekbe sorolva bízta a tanító nénikre.

Az óvodások ezt követően valódi osztálytermek valódi padjaiban, igazi, „iskolás”, mégis játékos, elmét mozgató feladatok megoldásával ismerkedtek az első osztályosok életével. Amíg ők a színezős, karikázós, másolós, választós, rajzolós feladatok világában kalandoztak, szüleiket Igazgató úr tájékoztatta A 21. század iskolája címmel. Szó esett itt az intézményünk által képviselt értékrendről, oktatási programunkról, valamint az iskolánkba történő felvétel rendjéről.

A gyermekek ezt követően – az érdeklődő szülőkkel együtt – az interaktív táblák színes, érdekfeszítő világába látogattak, ahol egyelőre a játéké volt a főszerep. Kiderült, hogy a tábla „beszélni” is tud, s hogy a xilofonozáshoz nem szükséges feltétlenül xilofon. A „dallamvarázs” után a logikai készlet elemeiből történő építkezés következett. Épült ott mozdony, de színes, sokablakos Szent Imre-vár is. A sok mosolygós gyermek örömére a memória játék rózsaszín és lila elefántjai tették fel ezután a pontot.

Harmadik foglalkozási helyszínünk bemutatta, mennyire fontos intézményünkben a közös munka és gondolkodás, a kooperációra nevelés, a közösségépítés. Az óvodások igazi virágos rétté alakított tornatermünkben, leendő tanítóik és szüleik segítségével, együtt készíthették el azokat a méhecske-fejdíszeket, melyekben aztán szorgos, közös gyűjtögetésre, „zümmögésre” indulva „repülték be” az iskolaépületet. Megtalálták a terem-kaptárakban rejtőző kincset, melyből együtt építették fel a tornaterem falán azt a kis tavaszi „méh-birodalmat”, mely végül – szüleikkel közös – táncuknak köszönhetően meg is elevenedett.

A feladatok teljesítésében, az iskolai kalandozásban és egymással történő ismerkedésben megfáradt méhecske-raj egyetlen tagja sem utasította vissza végül az uzsonnaként kínált méhecske-mézes kalácsot, s hozzá a finom teát.

A városi és városkörnyéki óvodákból intézményünk iránt érdeklődő szülők számára is nyitott, általuk is látogatható beiskolázási programjaink közül az utolsóra 2017. február 28-án (kedden) kerül sor. 8.00 és 11.00 óra között nyílt tanítási órákra várjuk az érdeklődőket, akik magyar-, matematika- és környezetórán találkozhatnak a leendő tanító nénikkel, valamint bepillantást nyerhetnek a „SANSZ” programunk elemeit (informatika és néptánc) prezentáló foglalkozásokba is.

 

Képtár > 2016-17 > Szent Imre-VÁR 3.