Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

nov.
25

HELLO, BOYS AND GIRLS! KI A KIRÁLY PÁRJA?

2016. november 25. (péntek)

Második Szent Imre-VÁR-unk „A” részén újabb sajátosságainkkal ismerkedhettek meg a hozzánk látogató nagycsoportos óvodások és szüleik. Ezúttal is Csák Lajos igazgató úr köszöntő szavaival vette kezdetét a rendezvény, majd iskolánk püspöki biztosa, Ugrits Tamás atya beszélt a keresztény nevelésről. Elmondta, hogy a város valamennyi iskolájában szeretettel fogadják a hozzájuk beiratkozó kisgyermekeket, ám a mi intézményünk ezt a szeretetet Krisztus tanítása nyomán közvetíti, amelynek értékállóságát kétezer éve fennálló egyházunk léte is bizonyítja. Iskolai énekkarunk tagjaiból álló kamarakórusunk előadása, valamint Verő Johanna, 8. osztályos tanulónk szavalata is színesítette a megnyitót, melynek végén ismét három csoportban indultak az újabb kalandokra a kicsik. Igazgató úr pedig szüleiket hívta egy, az iskola oktatási programjáról, az általunk használt tankönyvekről, valamint a minden osztályteremben elérhető digitális háttérről szóló tájékoztatásra.

Ezalatt az iskolába készülő nagycsoportosok igazán iskolás elfoglaltságokban vehettek részt. Az angoloktatás pedagógiai programunk fontos eleme, hiszen már óvodásaink is ismerkednek ezzel az idegen nyelvvel. Egy óvodásokhoz igazított angolfoglalkozás várta a gyerekeket az egyik helyszínen. A néptánccal, népi gyermekjátékokkal is órarendbe épített módon kerülnek kapcsolatba tanítványaink. Ebből kaptak ízelítőt kis tornatermünkben. A sakk, mint gondolkodásfejlesztő eszköz szintén végigkíséri diákjainkat, tanóraként az alsó tagozaton, szakkörként a felsőben. Ennek életkorhoz igazított változatával, a Sakkpalotával első évfolyamon találkozhatnak. Mostani rendezvényünkön ebből is „csipegethettek morzsákat”, de egyik hazavihető emléküket is itt szerezték az óvodások. Ezen a helyszínen készíthették el ugyanis Keresztes Király, illetve Vendi Királynő koronáját.

Mire szüleik „kiokosodtak” iskolánk tanításban rejlő különlegességeiből, addigra a kicsik is előkészültek az általuk tanultak bemutatására. Így énekszóval, ám angolul köszöntötték édesanyjukat, édesapjukat, majd vidáman játszották el az elsajátított, párkeresős népi gyermekjátékot. Ezt követően megkapták – a mai napra emlékeztető „útravaló” mellé – elkészített koronáikat, majd a közelgő ünnep hangulatát megidéző mézes süteménnyel búcsúzhattak az iskolától.

Hasonló beiskolázási programunkra februárban hívjuk az óvodásokat, de szüleiket a Szent Imre-VÁR 2./B elnevezésű eseményre már november 29-én (kedden), 8.00 és 10.00 óra között is várjuk, ahol a leendő első osztályos tanítókat is bemutató nyílt órákat tekinthetik meg. Ekkor Bakter Lászlóné és Poór Nikolett tanórái mellett egy angolórába és egy, a Sakkpalota-program alapján működő sakkórába is betekintést nyerhetnek az érdeklődők.

Képtár > 2016-17 > Szent Imre-VÁR 2.