Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

jún.
10

ORSZÁGOSAN IS „TŰZRŐL PATTANTUNK”

2016. június 10. (péntek)

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság „Tűzről pattant” címmel meghirdetett alkotói pályázatán elért megyei sikerek után országos eredményekről is beszámolhatunk.

Ahogyan az a Fejér megyei eredményhirdetésről készült beszámolónkban is olvasható, több tanítványunk, sőt, az iskola egésze is kiváló helyezéseket szerzett. Az akkor kihirdetett első helyezettek alkotásai egyúttal az országos döntőbe kerültek, ahol Magyarország valamennyi megyéjének legjobb művei küzdöttek a helyezésekért. Nagy örömünkre intézményünk az országos eredményhirdetésre is meghívást kapott.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság budapesti épületében megtartott díjátadó ünnepségen Dr. Bérczi László tűzoltó dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság ügyvezető elnöke, az alkotói pályázat bírálóbizottságának elnöke köszöntötte a résztvevőket. Elmondta, hogy valamennyi pályázó nyertes, akkor is, ha nem kap díjat, mert érdeklődése felkeltődött a tűzvédelem iránt, figyelme ráirányult a tűzmegelőzés fontosságára, és talán éppen emiatt választja a későbbiekben a tűzoltó hivatást.

Az eredmények ismertetésekor két alkalommal is megemlítésre került iskolánk. Prajda Lilla 2.a osztályos tanulónk számítógépes grafikájával korosztályában 3. helyezést ért el. Lilla egy különleges serleget, valamint a pályázat egyik támogatójának jóvoltából gazdag tartalmú ajándékcsomagot kapott jutalmul oklevele mellé.

Intézményünk országos szinten is a legtöbb pályázatot küldte be, így nem csak a megyében, de az egész országban a miénk „A legkreatívabb iskola 2016” elnevezésű díj. Ennek eredményeként a következő tanévben a fővárosból érkeznek hozzánk a tűzoltók, hogy különleges interaktív bemutatóval jutalmazzák meg tanulóinkat aktivitásukért. A díjat Teker Éva néni vette át, aki egyben Lilla felkészítője volt a versenyre.

Az eredményhirdetés helyszínéül szolgáló épületben kap helyet a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma, amely a tűzvédelem, a tűzoltás fejlődését, magyar vonatkozásait mutatja be sok tárgyi emlék felvonultatásával. Az eredményhirdetés résztvevői e múzeumban vehettek részt egy – sok különleges és érdekes információt tartalmazó – vezetéssel egybekötött látogatáson. A gólyanyakú fecskendőről vagy a vízipuskáról készült képek újabb gondolatokat ébreszthetnek tanítványainkban a tűzoltásról és tűzvédelemről. A jövő évi tűzoltósági bemutató pedig további ihletet jelenthet majd a következő pályázathoz.

A Fejér Megyei Hírlap beszámolója az eseménysorozat megyei fordulójáról itt olvasható.

Képtár > 2015-16. tanév > Tűzről-pattant 2.