Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

nov.
14

Szent Imre – VÁR 1.
ÓVODÁS-VENDÉGEK ISKOLÁNKBAN

2015. november 14. (szombat)

Szent Imre – VÁR elnevezésű beiskolázási program-sorozatunk első foglalkozására vártuk a székesfehérvári, illetve a környező településeken élő nagycsoportos óvodásokat és szüleiket.

A programsorozat elnevezése nem csupán intézményünk patinás épületére, az abban található korszerű felszereltségű, igényes berendezésű tantermekre utal, mely várhoz hasonlóan biztosítja tanulóink számára a második otthont, hanem „SANSZ” néven működő nevelési-oktatási programunkra is, mely minden érdeklődőt és leendő tanulót megalapozott tudást, komoly műveltséget, erkölcsiséget és hitet adó tartalommal vár.

A megjelent szülőket és gyermekeiket tanulóink is köszöntötték. Molnár Dorka, Petri Kata, Schlauszki Fanni, 4. osztályos tanulók fuvolajátékukkal, Lőrincz Lilla, 1.b osztályos tanítványunk egy „igazi” Tündér-iskoláról szóló verssel, az ötödik osztályunkba járó Benedek Nikolett és Nánási Tímea Anna pedig egy dallamos menüett szoprán- és altfurulyán történő előadásával okoztak kellemes perceket a hallgatóságnak.

Csák Lajos igazgató úr rövid tájékoztatója mellett a szülők meghallgathatták a leendő első osztályosokat váró tanító, Lőrinczné Schvarcz Magdolna bemutatkozását is.

Az iskolaépület bemutatása alkalmával az érdeklődők láthatták megújult, korszerű technikával felszerelt osztálytermeinket és informatikatermünket, de kápolnánk felkeresésével bepillantást nyerhettek intézményünk lelki központjának működésébe is.

Amíg a szülők az iskola termeivel, felszereléseivel ismerkedtek, az iskolába készülő nagycsoportosokat három helyszínen várták játékos foglalkozásokkal pedagógusaink.

A gyermekek nyakában lógó váras gyűjtők segítségével piros, kék és sárga csoportba kerültek a kicsik, majd kézfogással összekapcsolódva elsétáltak első foglalkozásuk helyszínére. Persze végül mindhárom teremben jártak, miközben mindenütt érdekes feladatokat végezhettek. Egyik tantermünkben ritmushangszerekkel zenélhettek, de megtanulták Gryllus Vilmos Lassan jár a csigabiga című dalát is. Másik termünkben Szent István király, Boldog Gizella királyné és Szent Imre herceg várát készíthették el papírból ragasztással és színezéssel. Tornatermünkben mozgásos gyakorlatokat próbálhattak ki, melyben segítségükre volt változatos és fejlesztő hatású eszközparkunk is. Minden állomáshelyen egy-egy szívecske is bekerült a feladatokat teljesítő, iskolába készülők váras gyűjtőjébe.

Mire a szülők is leértek a tornaterembe, gyermekeik már egy meglepetéssel is felkészültek a köszöntésükre. A zenei foglalkozáson tanult „csiga-nóta” eléneklésével, a mozgásos állomáson megtanult versike elmondásával, mozdulatainak bemutatásával, illetve a kézműves foglalkozáson elkészített vár átadásával bizonyították be, hogy ilyen rövid idő alatt is milyen sok tudást szereztek az iskolában. Otthonra is kaptak egy kis ajándékot: csigabigás dalunk kottáját tartalmazó színezőt vihettek haza a gyerekek, hogy otthon is énekelhessenek, ügyeskedhessenek.

A szülők mosollyal és tapssal jutalmazták gyermekeiket.

Ezt követően süteménnyel, teával kínáltuk, valamint kötetlen beszélgetéssel vártuk a feladatokban megéhezett kicsiket, illetve az információkkal gazdagodó szülőket.

Programsorozatunk 2015. november 27-én (ezúttal pénteken), újabb foglalkozásokkal (angol, Sakkpalota, népi játékok) és szülői tájékoztatóval, a „SANSZ” program részletes bemutatásával folytatódik 16.00 és 17.30 óra között, december 1-jén (kedden) pedig a szülők láthatják tanítani a leendő tanítókat és tanár kollégákat nyílt tanórákon.

Az első órában (8.00 - 8.45), kétszer 22 percben, két mikrotanításra kerül majd sor. Lőrinczné Schvarcz Magdolna magyart, Bankó Eszter pedig környezetismeretet tanít 4. osztályban. A második órában (9.00 – 9.45), ugyancsak kétszer 22 percben kerül sor Ludvig Zsoltné Jurcsek Rita angoltanárnő bemutatkozására, valamint a Schreinerné Rodler Katalin Sakkpalota-oktató pedagógus által tartandó foglalkozásra.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk további programjainkra.


Képtár > 2015-16. tanév > Szent Imre-VÁR 1.