Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

Álláspályázat

febr.
12

A SZENT IMRE – VÁR KAPUI
ISMÉT NYITVA ÁLLTAK
A NAGYCSOPORTOS ÓVODÁSOK ELŐTT

2016. február 12. (péntek)

Február 12-én, pénteken, az iskolánk nevelési-oktatási programját, közösségformáló erejét bemutatni hivatott foglalkozás-sorral zárult iskolánk e tanévet érintő beiskolázási programsorozatának azon része, melyre – a Szent Imre Óvoda családjai mellett – a városi és városkörnyéki óvodák óvodásait és szüleiket is vártuk.

A szülőket és gyermekeiket – többségüket immár régi ismerősként – Csák Lajos igazgató úr üdvözölte. Az óvodások ezt követően valódi osztálytermek valódi padjaiban, igazi, „iskolás”, mégis játékos, elmét mozgató feladatok megoldásával ismerkedtek az első osztályosok életével. Amíg ők a színezős, karikázós, másolós, választós, rajzolós feladatok világával ismerkedtek, szüleiket igazgató úr tájékoztatta „A 21. század iskolája” címmel. Szó esett itt az intézményünk által képviselt értékrendről, digitális kompetenciák kialakulását célzó oktatási programunkról, valamint az iskolánkba történő felvétel rendjéről.

A gyermekek ezt követően – az érdeklődő szülőkkel együtt – az interaktív táblák színes, érdekfeszítő világába látogattak. Megismerkedtek Teknőc Tivadarral, aki „a hátára szerelt” tollak segítségével hívogatta őket a tábla használatára. Később a játéké volt a főszerep. Kiderült, hogy a tábla „beszélni” is tud, majd a logikai készlet elemeiből történő építkezés következett. Épült ott mozdony, fa, de színes, sokablakos Szent Imre-vár is. A sok mosolygós gyermek örömére a memória játék rózsaszín és lila elefántjai tették fel ezután a pontot.

Harmadik foglalkozási helyszínünk bemutatta, mennyire fontos intézményünkben a közös munka és gondolkodás, a kooperációra nevelés, a közösségépítés. Az óvodások a tavaszvárás jegyében, igazi virágos rétté alakított tornatermünkben, leendő tanítóik és szüleik segítségével, együtt készíthették el azokat a méhecske-fejdíszeket, melyekben aztán szorgos, közös gyűjtögetésre, „zümmögésre” indulva „repülték be” az iskolaépületet, hogy ott megtalálják a terem-kaptárakban rejtőző kincset. E „kincsdarabkákból” aztán együtt építették fel a tornaterem falán azt a kis tavaszi „méh-birodalmat”, mely végül – szüleikkel közös – táncuknak köszönhetően meg is elevenedett.

A feladatok teljesítésében, az iskolai kalandozásban és egymással történő ismerkedésben megfáradt méhecske-raj egyetlen tagja sem utasította vissza végül az uzsonnaként kínált kalácsot, s hozzá a finom citromos teát.

A városi és városkörnyéki óvodákból intézményünk iránt érdeklődő szülők számára is nyitott, általuk is látogatható beiskolázási programjaink közül az utolsóra 2016. február 16-án (kedden) kerül sor. 8.00 és 10.00 óra között nyílt tanítási órákra várjuk az érdeklődőket, akik – négy (4 x 22 perc) mikrotanítás keretében – komplex magyar- és matematikaórán vehetnek részt, valamint bepillantást nyerhetnek a „SANSZ” programunk elemeit (informatika és néptánc) prezentáló foglalkozásokba is.


Képtár > 2015-16. tanév > Szent Imre-VÁR 3.