Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

jan.
05

OTTHONAINKBA IS ELJUT AZ ÁLDÁS

2018. január 5. (hétfő)

Egyházunk hagyománya szerint vízkeresztkor kerül sor a házszentelésre, a ház megáldására, így – az iskola aulájában gyülekező közösségünk jelenlétében – Tamás atya is kérte a Jóisten oltalmát intézményünkre, majd szenteltvízzel hintette meg az épület belsejét, a jelenlévőket, valamint azokat a kicsiny kereszteket, melyeket osztályaink készítettek el az ünnepet megelőző időszakban, s melyeket magukkal hoztak megszenteltetni. A közösen magasba tartott, megáldott keresztek aztán természetesen hazakerültek, hogy tanulóink otthonaiban emlékeztessék családjainkat Isten állandóan jelenlévő, biztonságot adó oltalmára, áldására.

A magasba tartott „kereszt-erdő” valamennyi keresztje tartalmazta a 20 + C + M + B + 18 feliratot is, mely a Christus Mansionem Benedicat, azaz „Krisztus áldja meg ezt a hajlékot!” áldásformula kezdőbetűit jeleníti meg. A felirat természetesen intézményünk helyiségeinek ajtófélfáira is felkerült, hogy egész évben emlékeztesse közösségünk valamennyi tagját a Jóisten oltalmazó jelenlétére.