Szent Imre Általános Iskola és Óvoda

   8000 Székesfehérvár, Budai út 4. OM 030070
   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel: 22/318-232

szept.
21

FELSŐ TAGOZATOS, ŐSZI TANULMÁNYI KIRÁNDULÁS

2017. szeptember 21. (csütörtök)

Felső tagozatos diákjaink ebben a tanévben az őszi tanulmányi kirándulás keretében Budapestre látogattak. A borongós, esős idő ellenére nagy várakozással indultak el tanulóink a vasútállomásra, ugyanis egy igazi különlegességgel, a hazánkba érkezett Titanic kiállítással indult a programjuk a fővárosban.

A gyerekek teremről teremre járva ismerkedhettek meg a legendás hajó építésének történetével, bepillantást nyerhettek a különböző osztályon utazók utazási körülményeibe, valamint a katasztrófa részleteit is végigkövethették. A belépéskor kapott beszállókártya segítségével azt is megtudták az utolsó kiállítótérben, hogy az általuk képviselt utasok túlélték-e a szerencsétlenséget.

Az ebédre hozott szendvicsek elfogyasztása után a csapat kettévált, és 5-6. évfolyamos diákjaink a Szent István Bazilika, míg a nagyobbak a Petőfi Irodalmi Múzeum felé vették az irányt. A Bazilika megtekintése közben a gyerekek felelevenítették ismereteiket a magyar szent családról, hiszen a vezetés alatt szóba került több legenda és történelmi esemény. Iskolánkhoz méltóan nagy tájékozottságot mutattak tanulóink ezen a téren is.

Míg a kisebbek a történelmi, művészettörténeti ismereteiket idézték fel a székesegyházban, addig idősebb tanulóink a Petőfi Irodalmi Múzeumban Arany János munkásságával ismerkedhettek meg alaposabban egy múzeumpedagógiai foglalkozás, valamint az Önarckép álarcokban című kiállítás segítségével. Új szavak megismerése, szóképek írása…, és ha mindez nem lett volna még elég, akár Toldi Miklóssal is összemérhették erejüket, persze csak virtuálisan.

5-6. évfolyamos tanulóink Petőfihez és a János vitézhez kapcsolódó foglalkozásokon vettek itt részt, melynek keretében megelevenedtek a híres költemény képei.

A gyerekek élményekkel telve tértek haza a hosszú nap végén. Egy-egy „kincs” is látható volt a vonaton, hiszen többen megvásárolták a Titanic hírmondóját, az eredetivel megegyező jelzősípot vagy emlékérmét. Ajándékkal vagy anélkül, a gyerekek új ismeretekkel gazdagodva érkeztek meg Székesfehérvárra.

Képtár (iskola) > 2017-18. tanév > Titanic